Gyakori ruha varrás hibák, amiket próbálj meg elkerülni

Az internetnek köszönhetően rengeteg mindent el tudunk kezdeni otthon anélkül, hogy előtte tanfolyamot, képzést végeztünk volna el. Az egyik ilyen tevékenység a ruha varrás is, amibe videók, segédletek alapján bele lehet vágni. Érdemes azonban a gyakori kezdő hibákra figyelni és elkerülni őket.

A varrást érdemes óvatosan, lassan elkezdeni, ha nagyon nyomjuk a pedált, de nem rögzítettük megfelelően a tűben a cérnát, akkor az könnyen kieshet, és meg kell állnunk a varrással, mielőtt elkezdtük volna.

A legtöbb probléma a varrás során a hurkokkal szokott lenni, meg kell előzni, hogy hurkok képződjenek, különben nagyon nehézkes lesz az egész folyamat.

Nagyon fontos az egyenletes varrásszél tartása, ha ezt nem tudjuk kivitelezni, akkor nem a terveknek megfelelő lesz az elkészült ruha mérete. Szerencsére a tűlemezen találhatók segédvonalak, melyeket lehet követni. Gyakori megoldás ezeknek a segédvonalaknak a kiemelése, jelölése.

Sokszor előforduló probléma, hogy a ruha begyűrődik a gépbe. Ez általában a varrás megkezdésekor szokott előfordulni, úgy lehet megelőzni, hogy a varrást nem a ruhával kezdjük, hanem eldobható ruhadarabbal. Ilyenkor probléma esetén ezt gyűri be a gép, nem magát a ruhát, amit készítünk.

Ha túl sok ruhaanyagot akarunk egyszerre megvarrni, akkor előfordulhat, hogy elgörbül miatta a tű. Erre is ügyelni kell, és nem árt, ha van otthon pár darab extra tű, ha cserére lenne szükség.