Webáruház nyitás előtti teendők

Azt hihetnénk, hogy egy webáruház nyitása annyiból áll, hogy elkészítjük webshopunkat, és jönnek is a vevők, azonban ez koránt sincs így. Ebből a cikkből megtudhatod, milyen teendőkkel jár egy webshop megnyitása.

Webáruház nyitás előtti teendők

Konkurencia feltérképezése

Az első lépés a hasonló vállalkozással rendelkező cégek honlapjának meglátogatása, megismerőse. Annyit információt szedjünk össze a konkurenciáról, amennyit csak tudunk, mert ezeket felhasználhatjuk saját webshopunk nyitásakor. Ha látunk valami jó megoldást, felhasználhatjuk, ha látunk valamit, amit jobban meg tudnánk oldani, az előny lesz a konkurenciával szemben.

Keresőoptimalizálás feltérképezése

A közhiedelemmel ellentétben a keresőoptimalizálás a webáruház elkészülte előtt elkezdődik. Az egyes fő kulcsszavak, kifejezések ismeretében tudjuk kiválasztani a webshop nevét, tudjuk kitalálni a webáruház felépítését.

Termékképek

Készítsük el a képeket, amiket a termékekhez fel akarunk majd tölteni. A képek a legfontosabb részei a terméklapoknak, mivel legtöbbször ezek alapján vásárolnak a látogatók

Termékleírások

A másik fontos része a terméklapnak, a részletes, megfelelő leírás. Azt hihetjük, hogy ez nem sok munka, hamar el lehet készíteni a leírásokat, azonban ez nem feltétlenül van így, főleg egy több száz terméket áruló webshopnál.

Egyes oldalak tartalma

A termékek mellett el kell készítenünk webshopunk szöveges részét. Általánosságban elmondható, hogy ez tartalmazza a "bemutatkozás", "kapcsolat", "GYIK", "ÁSZF" oldalakat.

Egy hírek blog fenntartása

Nekünk kell eldönteni, hogy szükségünk van-e egy folyamatosan frissített hírek oldalra, azonban rengeteg előnnyel jár, embereket csábít webáruházadra, és a keresőoptimalizálásra is jó hatással van.

Fizetési és szállítási lehetőségek

Ki kell találnunk, hogy milyen fizetési és szállítási lehetőségeket biztosítunk a vásárlók számára, és milyen díjakkal tesszük ezt. Általánosságban elmondható, hogy érdemes minél több lehetőséget biztosítani mindkettőből, hogy mindenki megtalálja azt, mi számára a legegyszerűbb és legjobb.