Mit csináljunk a gyerekekkel a nyári szünetben?

A nyári szünet a gyerekek számára kiváló örömforrás, végre nem kell folyamosan a tanulással, iskolába járással foglalkozni, hanem lehet pihenni, szórakozni. A szülők számára azonban fejtörést jelenthet, hogy mihez is kezdenek a gyerekekkel ebben a 2-2,5 hónapban. A középiskolás gyerekeket már otthon lehet hagyni, azonban a kisebb, általános iskolás gyerekek még felügyeletre szorulnak. Európa több országában úgy oldották meg ezt a problémát, hogy a nyári szünet hossza rövidebb, cserébe pedig a többi szünetben tölthetnek el több időt otthon a gyerekek. Így bár az éves szünetek hossza nem változik , de nem kell a szülőknek 2,5 hónapnyi felügyeletet egyhuzamban megoldani.

Szerencsére ma már rengeteg iskola rendez táborokat, kirándulásokat, melyek a gyerekek szórakozását tartják szem előtt. Az ottalvós táborok a legkisebb gyerekek számára nem biztos, hogy jó megoldást nyújtanak, így ha csak ilyeneket rendez az iskola, az nem jelent minden gyermek számára megfelelő megoldást. Ezek a táborok azonban sok esetben költségesek lehetnek, így nem biztos, hogy az egész nyárra jó megoldást jelentenek, mivel azt nem mindenki pénztárcája bírja el, hogy minden héten másik drága táborba írassa be gyermekeit.

A többi szülővel is össze lehet fogni, és egymás között felosztani a szünetet, hogy melyik héten ki fog foglalkozni a gyerekekkel. Ennek köszönhetően biztosan jó kezekben lesznek a gyerekek, és egy-egy szülőnek nem kell az egész nyarat gyerekmegőrzéssel tölteni, hanem mindenkire csak a nyár töredéke jut.