Mennyit költsünk eljegyzési gyűrűre?

Aki gondolkodott már az esküvőn, lánykérésen, abban felvetődött valószínűleg a kérdés: mennyit szokás eljegyzési gyűrű árára fordítani? Bár nincsenek kőbe vésett szabályok, azonban néhány tanácsot, szokást fogunk bemutatni, amik segítségével könnyebben el tudjuk dönteni, mennyit költsünk eljegyzési gyűrűre.

  • Mennyit költsünk eljegyzési gyűrűre?Három havi fizetés: Az első „szabály”, amit sokszor hallunk, hogy három havi fizetést fordítsunk a gyűrűre. Ez természetesen nem mindenki igaz, aki adósságokkal küzd, vagy csak nem teheti meg, hogy ennyit költsön egy gyűrűre, nyugodtan költsön kevesebbet.
  • Egy havi fizetés: A spórolást szem előtt tartva alakult ki az egy havi fizetést követő szabály.
  • Az átlagos árat fizessük ki gyűrűre. Egy másik elterjedt „szabály”, hogy az átlagos gyűrű árát költsük mi is saját eljegyzési gyűrűnkre.
  • Annyit, amennyit szeretnénk. Mivel a saját pénzünket költjük, így annyit szánjunk rá, amennyit szeretnénk. Ha nem szeretnénk egy kisebb vagyont rákölteni, természetesen nem kötelező. Sok hölgy nem várja el, hogy rengeteg pénzt költsünk az eljegyzési gyűrűre. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nagyon adjunk le az igényekből, de nem feltétlenül szükséges sok pénzt költeni.