Rágcsálók irtása otthoni módszerekkel

A rágcsálók elszaporodásával legtöbb ember találkozik életes során. Lehet bármilyen jól lezárt házunk, tárolónk, épületünk, akár egy nyitva hagyott ajtó is elég ahhoz, hogy egerekkel, patkányokkal találjuk szembe magunkat. Ilyenkor a következő feladat a rágcsálóirtás. Cikkünkben az egerektől, patkányoktól történő megszabadulási lehetőségeket fogjuk bemutatni.

Egerek

Az egerek legfőképp ősszel, az első fagyok beálltával jelennek meg a házunkban, és ha nem teszünk semmit, akkor minimum a jó idő beköszöntéig velünk fognak lakni. Feladatunk a rossz higiéniás viszonyok, szemétkupac, lomtár, felszámolása, mivel ezek jelentik a búvóhelyet számukra.

Ha már megjelentek az egerek, akkor lehetőségünk van ragasztós egércsapdát használni. További népszerű megoldás egerek irtására a méreg, azonban használatával körültekintően kell eljárni, hogy kisgyermekek, háziállatok ne férjenek hozzá a méreghez. Otthon is keverhetünk hasonló szert, rozsliszt, gipsz, cukor és víz kell hozzá.

Patkányok

Az egerekhez hasonló rágcsáló, azonban azoknál sokkal ártalmasabb a patkány. Egyedei bárhol felbukkanhatnak, ahol csatornarendszer van. Irtásának módszere hasonló az egerektől való megszabaduláshoz.

Kereskedelmi forgalomban többféle méreg is kapható, ma már kizárólag véralvadásgátló hatóanyaggal, a korában népszerű idegmérget ma már nem lehet megvásárolni.

Ha nem tudjuk megoldani a problémát, akkor rágcsálóirtó szakemberek segítségét is kérhetjük. Hogy egy cég mennyiért is vállalja otthonunk tisztítását, az a terület nagyságától és a probléma fokától függ.