Milyen tetők alkalmasak tetőtér beépítésre?

Milyen tetők alkalmasak tetőtér beépítésre?Milyen tetők alkalmasak tetőtér beépítésre?Sokszor előfordul, hogy megépítünk egy házat, de a tetőtér nincs beépítve, csak a földszinten lakunk, viszont később meggondoljuk magunkat. Általában akkor fordul ez elő, ha bővül a család, és kinőttük a földszintet. Az első kérdés ilyenkor, hogy be tudjuk-e építeni a tetőteret, hogy az lakható legyen. Cikkünkben ezt a problémát fogjuk megvizsgálni.

A tető típusa:

Ha sátortetős a ház, akkor valószínűleg nem érdemes a beépítést elkezdeni, mivel nem fogunk tudni nagy területet hasznosítani. Emellett ilyen esetekben a födémet is meg kell erősíteni, valamint a szigetelést is meg kell oldani.

A nyeregtetős ház a legjobb megoldás, mivel ilyen esetekben általában két oldalon tűzfal található, melynek következtében rendkívül nagy területet fogunk tudni beépíteni.

A tető hajlásszöge:

A hajlásszögnek nincs nagy szerepe a beépíthetőség szempontjából, de azért érdemes megvizsgálni, hogy milyen a tető. Ideális esetben 40-60 fok közötti tetőket lehet jól beépíteni, mivel minél meredekebb a tető, annál magasabb belmagasságot tudunk kialakítani.

A tetőszerkezet állapota:

Beépítés előtt mindenképpen ellenőrizni kell, hogy milyen állapotban van a már meglévő tetőszerkezet. Szakember végzi el ezt a folyamatot, megnézi, hogy felújításra, esetleg cserére szorul-e a tető, valamit a tető héjalását is ellenőrzi, hogy az milyen állapotban van.

Feljutás a tetőtérbe

Ha megfelelünk minden feltételnek, akkor el kell dönteni, hogy fogunk feljutni a tetőtérbe. Feljuthatunk a házon belülről is, ahol is egy lépcsőt kell kialakítani, vagy ez történhet kívülről is. Ha kívülről jutunk fel, akkor a két szint teljesen elkülöníthető egymástól, a tetőtér rendelkezhet külön bejárattal.

Cimke: