A választható lézeres látásjavító kezelések

A lézeres szemműtétek kiváló lehetőséget nyújtanak ma már a legtöbb ember számára, hogy elhagyják szemüvegüket, kontaktlencséjüket, és egy néhány perces kezelés után szabadon, segédeszközök nélkül élvezzék az éles látás minden percét. A tudomány folyamatos fejlődésének köszönhetően számos lézeres látásjavító kezelés közül választhatunk, lássuk, melyek ezek.

PRK

A legrégebbi, de még ma is töretlen népszerűségnek örvendő szemműtét a PRK. A kezelés a szem felszínén történik, a szemész szakorvos tulajdonképpen ledörzsöli a szaruhártya felszínét (hámszövetet), és alatta végzi a lézer a műtétet. A szemműtét után 2-3 napig tartó idegentest érzés lép fel általában (amíg a hámszövet regenerálódik), amit szemcseppekkel lehet csillapítani.

A PRK-ból mindig javasolt a személyre szabott PRK kezelést választani, ugyanis ez figyelembe veszi a szem fénytörési hibáit, így sokkal jobb eredmény érhető el vele, minimális plusz költségért cserébe.

Lebenyes kezelések

A lebenyes kezeléseket a szaruhártya érzéketlen belsejében végzik, ide tartozik a LASIK és a FEMTO kezelés. A különbséget a két kezelés között az adja, ahogy eljutnak a szemműtét során a szaruhártya belsejéig.

LASIK

LASIK esetén a műtétet végző orvos mechanikus módon alakítja ki a a védőlebenyt, hátránya, hogy ennek következtében csak vízszintes vágást tud a szaruhártyán csinálni, ami miatt soha sem tapad vissza a felhajtott lebeny, ami később erő hatására elmozdulhat.

FEMTO

A FEMTO során a lebenyt egy második lézer készíti, ami nem csak vízszintes lebenyt képes kialakítani. Ennek következtében az eljárás sokkal biztonságosabb, viszont sokkal drágább is.