Szépségápolás télen

A bőrápolásról, szépségápolásról nem csak a nyári melegben, hanem a téli hidegben is gondoskodni kell. Ilyenkor általában nem a nap káros sugarai jelentik a problémát, hanem a hideg időjárás. Lássuk, mit tudsz tenni szépséged ápolásának érdekében a téli hónapokban.

Az UV-sugárzás elleni védelemre a téli hónapokban is figyelni kell. Általában a sok szabadban, hóban töltött idő alatt érheti sok káros sugárzás a bőrt, a hóról visszaverődő napsugarak szinte észrevehetetlen veszélyt jelentenek, mivel nem is érzed a forróságot, mint nyáron.

Az egyik legnagyobb probléma ebben az időszakban a száraz levegő, amellyel mind a kinti hidegben, mint a benti, fűtött helyiségben találkozhatsz. A teendő, hogy olajos, zsíros szépségápolási termékeket használj ebben az időszakban. A nyári hónapokra ajánlott, vizes alapú krémek még jobban szárítják a hidegben a bőrt, így célszerű mellőzni használatukat.

Nem csak a bőrt, hanem a hajat is megviseli a hideg időjárás. A párás és a száraz levegő váltakozása és a hideg levegő is megviseli a hajat. Célszerű tehát ilyenkor szilikon tartalmú hajvégápolót használni, mivel ez réteget képezve védi a hajat a hidegtől.

A fejbőr óvására is figyelni kell, mivel a hideg kiszárítja a fejbőrt is, és korpásodás is kialakulhat miatta. Télen a hidratáló sampon használata és a sapka viselése csodákra képes. Válassz olyan sampont, amely kimondottan száraz hajra van, és hidratáló hatással bír.