Harkány és környéke

Harkány városa, köszönhetően a Harkányi Gyógyfürdőnek, hazánk egyik legnépszerűbb üdülőtelepülése. 1823-ban, egy véletlennek köszönhetően fedezték fel a település alatt található gyógyvíz készletet. A víz jótékony hatással van az ízületekre, a harkányi gyógyvíz jelentősen gyorsabban szívódik fel, mint az egyéb gyógyfürdők vize, így sokkal gyorsabban, erőteljesebben fejti ki hatását.

A gyógyfürdő mellett található a harkányi Komfort Hotel Platán, amely 44 felújított komfort szobával várja a vendégeket, a kikapcsolódni vágyókat. A komfort szobák mellett 17 economy típusú szoba is a pihenni vágyók rendelkezésére áll, ahol, tv, hűtő, zuhanyzó és telefon is található. A hotel egy nagy, zárt parkolót is biztosít a vendégek autóinak, valamint busszal érkezők esetén a buszok is ingyen parkolhatnak itt.

A szálloda a szobák mellett egy 90 fő számára megfelelő étteremmel is rendelkezik, amely a vendégek mellett a kintről betérők rendelkezésére áll. Az étteremben nemzetközi és magyaros ételek fogyasztására is lehetőség van.

Nem csak Harkány városa, hanem a környék is számos látnivalót, kikapcsolódási lehetőséget kínál. Ilyen pl. a Siklósi vár, amely teljes épségében megcsodálható, bejárható még ma is. Szintén érdemes meglátogatni a kb. 50 ezer hektár területen elterülő Duna-Dráva Nemzeti Parkot, amely a természet szerelmeseinek szinte kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat.