Dolgok, amik kellenek egy minőségi honlapra?

Ha megnézel weboldalakat véletlenszerűen, akkor láthatod, hogy rengeteg olyan oldal van, amiről hiányoznak különböző dolgok, funkciók. A https://www.netfort.hu honlapkészítéstől megtudhatjuk, hogy melyek azok a megoldások, amik mindenképpen kellenek egy honlapra.

Az első, és legfontosabb, amit sokan elfelejtenek, az a weboldal célja. Gyakran elkészül egy honlap, de nem látszik, hogy mi is a célja vele a tulajdonosnak. Ennek kiküszöbölésére mindig legyen a főoldalon olyan link, gomb, vagy űrlap, amivel meg tudod valósítani a kívánt célt. Ezek általában ajánlatkérő űrlapok, linkek a kapcsolat oldalra, hírlevél feliratkozási vagy vásárlási lehetőségek.

A honlap dizájnja legyen egyedi, stílusos. Az mindig hátrány, ha a látogató első benyomása az weboldaladról, hogy látta már valahol.

Nem szabad elfeledkezni az egyedi, minőségi képekről sem. A dizájnhoz hasonlóan itt is törekedni kell arra, hogy olyan képeket használj, melyekkel más oldalakon nem találkozott még a látogató. Erre a legjobb megoldás, ha saját magad készíted a honlapra felkerülő képeket, mert ez biztosítja az egyediséget minden esetben.

Szükség van arra, hogy honlapodat rendszeresen frissítsd, a megjelenített információk mindig aktuálisak legyenek. Ha erre nem figyelsz oda, akkor feleslegesen költöttél pénzt a honlapra, mivel nem fognak tudni elérni téged az érdeklődők a megjelenített helytelen információk miatt.

Végül, de nem utolsósorban a weboldalad legyen mobilbarát, reszponzív, hogy mindenki ugyanúgy könnyen tudja kezelni, bármilyen eszközt is használ.