Az állatorvos és a kutyák vizsgálata

Az állatorvos és a kutyák vizsgálataAkinek van otthon kutyája, tudja, hogy az állatok is éppúgy megbetegedhetnek, mint az emberek. Ilyen esetekben állatorvost kell hívni a kutyához, vagy be kell vinni kedvencünket egy állatklinikára, állatorvosi rendelőbe. Cikkünkben azt fogjuk bemutatni, mit csinál egy állatorvos ilyen esetekben, hogy meggyógyítsa kedvencünket.

Az első lépés, hogy felveszi a kórelőzményt. Ha hozzá járunk mindig, amikor probléma van, akkor valószínűleg vezet nyilvántartást már kedvencünkről, így ezek az információk fel vannak neki jegyezve. Ha most először vagyunk ennél az állatorvosnál, akkor nekünk kell közölni a szükséges információkat, tehát érdemes felkészülten érkezni új állatorvoshoz.

Ami a kórelőzményhez tartozik:

  • A kutya egészségi állapotára, betegségére vonatkozó adatok, megfigyelések.
  • Korábbi állatorvosi beavatkozások, védőoltások bemutatása.
  • A kutya környezetének, élőhelyének bemutatása.

A következő lépés a vizsgálat. Ennek során először szabad szemmel felméri a jeleket az állatorvos, majd tapintással, hallgatózással próbálja megállapítani azt, hogy milyen baja lehet kutyánknak. Testhőmérsékletet, pulzust, légzésszámot mér. Ezeket az értékeket akkor méri, amikor a kutya már megnyugodott állapotban van, nem érkezés után, mert akkor még izgalomban lehet, vagy a mozgástól megemelkedett értékekkel rendelkezhet.

Cimke: