Tudnivalók kél lakk otthoni elkészítéséről

A gél lakk manapság az egyik legnépszerűbb körömdíszítési megoldás, köszönhetően számos előnyének. A gél lakk tartós, akár 2-3 hétig tartó megoldást is nyújt, valamint könnyen felvihető és leoldható (így nem kell reszeléssel bajlódni). Hátránya, hogy levegőre nem, hanem csak UV fényre köt, így be kell szerezni ez egy UV lámpát, ha otthon akarjuk elkészíteni.

Otthoni gél lakkozáskor mindig fordítsunk kiemelt figyelmet az előkészítésre. Ebbe beletartozik az is, hogy alaposan olvassunk utána a folyamatnak, szerezzünk be mindent, amire szükségünk lehet, sőt, akár videókat is követhetünk ma már, ahol láthatjuk a gél lakkozás folyamatát részletesen.

Amikor nekiállunk a gél lakkozás folyamatának, akkor azt ne szakítsuk meg, hanem az egyes lépéseket, megfelelő sorrendben, csináljuk végig, ugyanis a megszakítás az eredményt jelentősen ronthatja. A gél lakk és minden műkörmös alapanyag csakis megfelelően előkészített, felbolyhozott, zsírtalanított körömre kerülhet fel, különben nem fog megtapadni és ahelyett, hogy tartós lenne, pár nap alatt lepattog és kezdhetünk mindent elölről.

A kötés ideje mindig a használt UV lámpa teljesítményének megfelelő idő lesz. Minél erősebb a lámpa, annál gyorsabb a kötés ideje. A gél lakk általában rétegekben kerül fel, amikor az elsővel elkészültünk, akkor indulhat újra a folyamat: felvisszük a következő réteget, amit újabb UV lámpázás követ.

Amikor elkészültünk, akkor a körmöket leoldható fényzselével lehet bevonni, ami tartós és fényes hatást kölcsönöz a körmöknek.