A választható fogászati kezelések

Rengeteg ember van, akik akkor mennek csak el fogorvoshoz, amikor már fájdalmaik is vannak. Nem csak ekkor lehet azonban fogorvoshoz fordulni, hanem számos egyéb fogászati kezelés közül is választhatunk.

A legnépszerűbb kezelés természetesen a fogtömés. A fogtömés a fogszuvasodás megelőzésére szolgál elsősorban. Manapság új tömést már csak fehér töméssel készítenek, és a régi amalgám töméseket is egyre többen cserélik ki esztétikai és egészségügyi okokból is.

Szintén érdemes gyakran menni fogkő eltávolításra is. A fogkő miatt ínygyulladás alakulhat ki, így rendszeresen el kell távolítani a fogkövet. A rendszeres fogmosás sem jelent tökéletes megoldást, így fogorvosi eltávolítás javasolt bizonyos időközönként.

A fogszabályozásról sokan úgy gondolják, hogy gyerekeknél csinálják, azonban ez nincs így. A fogszabályozás segítségével javíthatók a fogsor esztétikai hibái, valamint a harapási rendellenességek is, minden korosztály számára.

Amikor már nagyobb a baj, akkor korona készítésre lehet szükség. Koronát általában nagyobb méretű fogszuvasodás vagy fogsérülés esetén készítenek. Lecsiszolják a fogat, és egy egyedileg elkészített koronát tesznek rá.

Ha még nagyobb a probléma, akkor hidak és fogsorok készítésével lehet azt orvosolni.