Raktározzunk okosan

A saját raktározásnak és a raktár bérlésnek is van egy közös tulajdonsága, ha nem fordítunk elég figyelmet a megfelelő pakolásra, akkor nem csak az időnket fogjuk vesztegetni hosszú távon, hanem a pénzünket is.

A pakolás kezdete előtt készítsünk egy tervet, hogy mit hogyan szeretnénk majd pakolni. A megfelelő tervezéssel először is helyet tudunk spórolni, emellett, ha időt fordítunk a tervezésre, akkor később mindent könnyedén, egyszerűen meg fogunk találni raktárunkban.

A pakolási tervet úgy érdemes elkészíteni, hogy a nagyobb darabok kerüljenek alulra, hátulra, különösen akkor, ha ezeket ritkán fogjuk csak használni. Ha a nagyobb dolgok vannak az előtérben, akkor az a pakolást és a cuccokhoz történő hozzáférést is akadályozni fogja.

Érdemes kihasználni minden lehetőséget a kisebb eszközök, dolgok tárolására. Pl. fiókokba, szekrényekbe pakolhatunk holmit, ezzel is csökkenteni tudjuk a szükséges raktár méretet, és ezáltal a havi bérleti költségeket is.

Érdemes mindent címkékkel ellátni, hogy anélkül is tudjuk, hogy mi van a dobozokban, hogy azokat elő kellene venni, fel kellene nyitni. A címkéket úgy helyezzük el a dobozokon, hogy azok jól látható helyen legyenek. Ha sok dolgot raktározunk, akkor érdemes egy „térképet” is készítenünk, ahol legalább nagy vonalakban felvázoljuk, hogy később mit hol fogunk megtalálni.