Mozsgó és a szomszédos települések

A Baranya megyei Mozsgó település tekinthető a közelében elhelyezkedő települések központjának. A környező települések Almáskeresztúr, Almamellék, Csertő, Ibafa, Szentlászló és Szulimán. A települések egy új honlappal, a http://www.mozsgotersege.hu weboldallal várják az érdeklődőket, ahol tájékozódhatnak a települések történetéről, rendezvényeiről, jelenéről.

A legnagyobb település a 3 közül Mozsgó, ahol több mint 20 vállalkozás működik. A település belterületén minden útburkolat szilárd, üvegszálas internet működik. Az oktatlást a helyi óvoda és az általános iskola biztosítják. Az egészségre a gyógyszertár, az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat ügyel.

Almáskeresztúr egy zsákfalu, ahol népszerű vendégházat találhatunk, amely egész évben várja a vidéki táj szerelmeseit. Református és római katolikus templommal is rendelkezik.

Almamelléken horgásztó, több vendégház várja a kikapcsolódni vágyókat. A régi vasútállomás helyén ma Kisvasúti és Erdészeti Múzeum üzemel. Szintén óvodával és általános iskolával rendelkező település, ide járnak az ibafai gyerekek is.

Ibafa Almamellék mellett található, és a legnagyobb látnivalója az Ibafai Pipamúzeum, mely közvetlenül a helyi művelődési ház mellett található. Itt található meg ifj. Kapoli Antal szobra is. A település katolikus templommal rendelkezik.

Szentlászlón keresztül megy a 67-es főút, aminek köszönhetően nagy átmenő forgalommal rendelkezik. Belterületen minden út burkolt, a településen keresztül folyik a híres Almás-patak. Kedvelt kirándulóhely, vadászterület.