Szigetvár rendezvényei

Szigetvár városa rengeteg programmal, rendezvénnyel áll a városlakók és az érdeklődők rendelkezésére minden évben. Nincs is másképp 2019-ben is, amikor rengeteg különböző szigetvári programok közül válogathatnak az érdeklődők, a kikapcsolódni vágyók. Lássuk a legjobbnak ígérkezőket.

A nyári programok nagy részét a Szigetvári Kempingben élvezhetik a látogatók. Június elejétől augusztus végéig minden hétvégén rendezvényeket, programokat szerveznek a Kemping üzemeltetői. Ilyenek pl. a foci BL döntő és a Nemzetek Ligája döntő közvetítése, az egészség nap, a tanévzáró parti, a Szalmakalap Fesztivál. Főszerepet kap a Kempingben a zene is, lesznek különböző koncertek, és a nagy múltú SzigetVáRock Fesztivál idén is megrendezésre kerül, melynek keretein belül LEZMON tábor és zenei tehetségkutató is lesz.

A város többi részén is lesznek természetesen programok az év során, Pünkösdkor pl. kincskeresés lesz a Szigetvári Várban. Itt kerül majd megrendezésre augusztusban az Ostromnapok Fesztivál is, amely immár negyedik évben fog megrendezésre kerülni.

Szeptember hónap fő attrakciója természetesen idén is a 150 éves múltra visszatekintő Zrínyi Napok Emlékünnepség lesz, hagyományőrző játékokkal, bemutatókkal, kiállításokkal és egyéb programokkal.

A Szigetvári Gyógyfürdő minden hónapban éjszakai fürdőzést szervez, melyet szintén érdemes legalább egyszer meglátogatni, megéri.