A gazdaboltokat is felválthatják a webshopok

Rengeteg olyan kereskedelmi terület van, ahol az internetes kereskedelemé a főszerep. A helyi kertészeti boltok, gazdaboltok azonban a mai napig rendkívül népszerűek, de itt is várható, hogy a webáruházak átveszik a közeljövőben a főszerepet.

A gazdaboltok egyik fő vonzerejét az adja, hogy azonnal be lehet sétálni, és megvenni azt, amire az aktuális munkához szükségünk van. Ez egy olyan tulajdonság, amit az online kereskedelem nem fog soha jobban csinálni, ugyanis a kertészeti webshopokból egy napot várni kell legalább, mire megérkeznek a megrendelt termékek. A kertészeti gépek, eszközök beszerzése azonban ma már jobban megéri online.

Először is a kertészeti webshopokban nagyobb a választék, így bármilyen eszközt be lehet szerezni, amire szükségünk van. Általában az árak is alacsonyabbak, mint a helyi gazdaboltban, ugyanis akár közvetlenül a gyártótól is tudunk rendelni, nem kell a köztes szereplők profitját nekünk megfizetni.

A gazdaboltok nagy előnye még, hogy segítséget, tanácsokat is kérhetünk a dolgozóktól, akik általában értenek a termékekhez, a kerti teendőkhöz. Online vásárlás esetén sokkal nehezebb személyre szabott tanácsokat kérni, viszont cserébe rengeteg hasznos információt, segítséget találhatunk akár konkrét problémára is az interneten.