Tudnivalók a cserepeslemez fedésről

A modern tetőfedési módszerek közül a cserepes lemez az egyik legnépszerűbb választás a tetőt készíttetők és a tetőfelújításra vállalkozók között. Rengeteg előnnyel rendelkezik, mivel a mai kor követelményeinek szinte tökéletesen megfelel.

A cserepeslemez előnyei

A cserepeslemezt főként családi házak fedésénél alkalmazzák. A cserepeslemezzel fedett tető kinézetre nagyban hasonlít a hagyományos cseréppel fedett tetőkéhez, de a szerelése sokkal gyorsabb és költségkímélőbb, köszönhetően a könnyű súlynak.

Természetesen nem csak családi házakhoz használható cserepeslemez, hanem kiválóan alkalmazható nagyobb ipari és gazdasági épületek, kereskedelmi létesítmények és társasházak tetőfedésére, valamint kerti építmények, előtetők, vagy akár filagóriák burkolásához is.

A Gerard lemez tető

A Gerard lemez tető az egyik legnépszerűbb választás, különösen régi palatetők cseréjekor. Ahogy már említettük, hogy a lemez tetők súlya kicsi, a Gerard cserepeslemez súlya nagyjából 7kg (könnyebb, mint a pala), ezért a súlya miatt szerkezetátalakítást nem kell elvégezni. Kialakításának köszönhetően 100 %-os cseréphatás érhető el vele, a cserepek hátrányai nélkül. Emellett, ha a tetőszerkezet és a pala tető lehetővé teszik, akkor felhelyezhető az öreg palatetőre anélkül, hogy az lebontásra kerülne alóla. Így elkerülhető a váratlan esőzések okozta beázás, és nem kell akkora építkezési törmelékkel sem számolnunk, mint egy hagyományos tetőbontás esetén.